Αναφορά της Lifo στο «Κουκουνάρι»

27 Απριλίου, 2014

Το Κουκουνάρι είναι ό,τι πιο φρέσκο έχει ανοίξει στην αγορά του Χολαργού – δεν έχει κλείσει ακόμη μήνα. Μάλιστα, όταν μπεις, η σάλα του είναι γεμάτη με κόσμο που δείχνει να είναι ευχαριστημένος. Σου δίνει την εικόνα ενός μαγαζιού που δουλεύει αρκετό καιρό κι έχει καταφέρνει να γίνει στέκι.

Το γιατί συμβαίνει αυτό το διαπιστώνεις όταν βρεθείς μπροστά στα πιάτα του. Η συνταγή δουλεύει πολύ καλά. Μενού με οικεία πιάτα και καλοφτιαγμένα, μερίδες πληθωρικές, τιμές συρρικνωμένες και περιβάλλον σχεδιασμένο χωρίς υπερβολές. Δεν θες και κάτι περισσότερο για να πετύχει ένα μαγαζί. Ο ιδιοκτήτης Βαγγέλης Κοντοδήμος έχει οικογενειακή παράδοση με φούρνους και δείχνει να ξέρει καλά πώς να έχει ευχαριστημένους πελάτες.


Στο τραπέζι τώρα. Οι κολοκυθοκεφτέδες (€3,60) είναι ζυμωμένοι με φρέσκα αρωματικά βότανα και έρχονται τραγανοί απέξω και αφράτοι – τους ταιριάζει και η
συνοδευτική δροσερή σος γιαουρτιού. Τα παραδοσιακά κεφτεδάκια (€4,80) που είναι γεμιστά με φέτα σερβίρονται μέσα σε σαγανάκι, με μια ντοματένια πικάντικη σάλτσα. Από τα κρύα ορεκτικά η καπνισμένη μελιτζανοσαλάτα (€3,50) με φέτα και μυρωδικά βγάζει ένα ωραίο διακριτικό κάπνισμα στη γεύση που δεν σκεπάζει την ομορφιά της μελιτζάνας.

Η χωριάτικη σαλάτα (€6) σερβίρεται εντυπωσιακά, αφού έρχεται μέσα σε ζεστό παραδοσιακό καρβελάκι ψωμί. Είναι σκέτος πειρασμός έτσι όπως έχει ποτίσει το ψωμί με το ωραίο ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία και τους χυμούς της ντομάτας. Από το τηγάνι βγαίνουν τα φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με ανθότυρο και προσούτο, (€7,5), βελούδινα Κουκουνάρι στην υφή και εύγευστα. Το μενού εκδηλώνει τη διάθεσή του για σπιτικό φαγητό, έχοντας πιάτα που φτιάχνονται στη γάστρα και την κατσαρόλα. Το μοσχαράκι με δαμάσκηνα (€7,90), σιγομαγειρεμένο στη γάστρα, ήρθε μελωμένο, με συνοδεία καλοφτιαγμένου αρωματικού ρυζιού. Πιάτο χορταστικό. Με τα φαγητά που βγάζει η σχάρα το παιχνίδι δυναμώνει. Το ευμέγεθες χοιρινό κοντοσούβλι (€7,90) σερβίρεται σε σούβλα, ωραία μαριναρισμένο, τρυφερό και ιδανικά ψημένο. Στο πιάτο συναντιέται με χειροποίητες τηγανητές πατάτες και μικρές, αφράτες πιτούλες. Το πιο εντυπωσιακό σε μέγεθος από τα πιάτα είναι η κρεατοποικιλία δύο ατόμων (€15,30), όπως λέει ο κατάλογος, που μπορεί όμως να χορτάσει και περισσότερους. Έρχεται πάνω σε τεράστιο ξύλο με τηγανητές πατάτες, πίτες και τρεις σάλτσες.

Για το κλείσιμο, αν αντέχεις, θα δοκιμάσεις πορτοκαλόπιτα με παγωτό (€4) που θα προτιμούσα να ήταν λιγότερο σιροπιασμένη ή προφιτερολ σπέσιαλ (€4,5). Η οινική λίστα έχει καλές επιλογές και εξαιρετική τιμολόγηση. Το σέρβις τα καταφέρνει πολύ καλά, ακόμη και με γεμάτο μαγαζί.

Πηγή: lifo.gr

Close
Close